2013年7月3日星期三

Kedai Ubat Fui Choon

Kedai ubat ini ditubuh oleh Wong Kew Chin pada tahun 1973 dan diwarisi oleh Encik Woon pada tahun 2004. Pemilik kedai terus menguruskan perniagaan ini adalah kerana hendak mewarisi perkerjaan ibu. perniagaan ini ditubuhkan oleh pengasas hingga sekarang sudah mengalami masa selama tiga generasi.Encik Woon Selain daripada tujuan mewarisi perkerjaan ibu, Encik Woon menguruskan perniagaan ini juga adalah mendapat perbelajaan harian. Cara kedai menguruskan perniagaannya termasuklah jujur dan mesra semasa melayani kesemua pelanggan dan mementingkan kebajikan pesakit. Sebanyak seribu perubatan Cina dan pelbagai jenis produk telah kedai kami jualkan.
Encik Woon menyokong kehidupan sekeluarganya bergantung pada perniagaan ini. Antaranya terdapat seorang saudara-mara merupakan pekerja kedai ubat ini. Pada masa sekarang, beliau menyara sekeluarganya bergantung pada perniagaan kedai ubat ini.Perubatan tradisional Cina merupakan ubat-ubatan tradisional China, penyebaran Perubatan Cina mempunyai sejarah yang selama beribu-ribu tahun. Demi mempelajari kemahiran untuk merawat pesakit dan mengenali perubatan Cina, ibu Encik Woon telah belajar dengan datuk Encik Woon sejak kecil lagi. Oleh itu, pewarisan Encik Woon bukan sahaja dapat meneruskan perniagaan tradisional kaum kerabat beliau, malahan juga dapat mengekalkan kebudayaan Cina.
Lokasi Kedai Ubat Fui Choon Tong Sdn. Bhd adalah stategik. Tambahan pula, kemesraan pengurusan kedai telah menyebabkan kedai ubat mempunyai pelanggan tetap yang ramai. Mereka selalu merawat doktor di Kedai Ubat Fui Choon Tong Sdn. Bhd. Kadangkala segelintir suri rumah tangga juga suka berborak-borak dengan Encik Woon semasa membeli sayur di pasar pada pagi. Oleh itu, Kedai Ubat Fui Choon Tong Sdn. Bhd telah menjadi tempat mengeratkan hubungan antara satu sama lain.

D. Memenuhi permintaan Kedai Ubat Fui Choon Tong Sdn. Bhd merupakan sebuah kedai ubat yang ditubuhkan selama 40 puluh tahun . selama-lamanya, kedai ubat ini telah memuaskan keperluan penduduk yang berhampiran terhadap ubat Cina dan penjagaan kesihatan badan.
Bilangan penduduk yang sedikit merupakan antara cabaran yang paling besar semasa kedai ubat ini ditubuhkan pada masa peringkat awal. Nasib baik kemesraan dan sumbangan projek-projek kerajaan telah menjadikan tempat ini bertinggal penduduk yang lebih banyak. Hal ini menyebabakan perniagaan kami mempunyai pelanggan yang lebih banyak dan mengatasi masalah kekerangan penduduk. Kini, kedai kami mendapat keuntungan sebanyak kira-kira RM800 sehari, beban untuk menyara keluragaan telah diringankan. Saya berharap perniagaan saya akan lebih berjaya pada masa depan.

没有评论: